Apa itu kristal swarovski?

Kristal swarovski adalah kristal yang di hasilkan di Austria. Ia bukanlah dihasilkan melalui alam semulajadi tetapi hasil dari buatan manusia. Nama swarovski sendiri diambil dari Daniel Swarovski, pembuat formula kristal ini.

Mengapa kristal ini lebih mahal?

Ini kerana kualiti tersendiri yang dihasilkan daripada kristal ini. Kesempurnaan dalam “cutting” dan “polishing menjadikan kristal Swarovski lebih bernilai daripada yang lain. untuk maklumat lanjut anda boleh melawat website swarovski

amethyst-swarovski.jpg      aqua-swarovski1.jpg      crystal-copper-swarovski.jpg   

aurora-borealis-swarovski-ab.jpg   jet-swarovski-ab.jpg

About these ads

9 Komen »

  1. norhafizah said

    saya merupakan peminat kristal. sudah banyak koleksi yang saya ada. memang cantik dan bergaya. tak perlulah nak susah-susah beli emas yang mahal2. Baik simpan je duit tu.

  2. amet said

    beli emas lg mahal lg bagus.. kalau harga menurun cepat2 beli..
    emas sebagai simpanan jangka masa panjang.. emas yg saya beli dah naik 5% dan pernah naik hingga 8%. dijangka ujung tahun ni harga emas sy berharga 30% dari harga belian. sekali beli je buat simpanan jangka masa panjang

    • sharingmorecaring said

      info yang sangat detail :) memang emas mahal tapi kopak laa bang nk beli banyak. **macam banyak duit ko kan amet :p HAHA. btw, seriously lepas aku join biz Kristal swarovski, fuh!! memang lumayan, member aku yang jual emas pun ada oder gak. see? hidup jangan nk berprotokol sombong sangat amet oii ;p hihi. sorry, aku tk mampu beli emas, tapi hasil biz kristal aku rasa mampu beli bongkah emas dah. sekadar share. sharing is caring ;)

    • rohayati kamarudin said

      Cik adik jangan salah faham, beli emas bukan nak berlagak tapi untuk invesment/pelaburan. Rasionalnya 1 gram emas tahun 1996 RM37,06 kini 1gm RM 190 dan pernah naik ke RM216.Bayangkan..!.Harga emas naik antara 30-50% setahun, rujuk kitco.com. penganalisis dunia. Contoh saya sendiri beli pada harga rm 168 Mei 2011, hari ini rm 194- rm200 utk 1 gm. Kalau 50 gm..bgaimana? kalau naik 50% bayangkanlahhhh.

  3. amet said

    beli byk2 emas sekarang xrugi

  4. annie said

    memang tak rugi beli emas…
    tapi kalu hilang or dicuri…
    sapa yang rugi….
    emas bertambah mahal..
    kes penjenayah bertambah

  5. emas said

    You can certainly see your skills within the article
    you write. The sector hopes for even more passionate writers like
    you who are not afraid to say how they believe. All the time
    go after your heart.

  6. Hello there Yahoo performs well but your web site is starting slowly which went on close to
    a minute to finally load up, I’m not sure whether it is my own issue or your website problems.
    Anyways, I am going to say thanks for including amazing blog post.
    Most people who actually discovered this page should have observed this content really beneficial.

    This is incredibly good everything that you have implemented and would like to check
    out more interesting content from your website.
    To obtain additional understanding through content you post,
    I actually have book marked this page.

  7. Hi there! Your website is loading slowly in my opinion,
    it consumed sort of a minute to actually load,
    I dont know whether or not it’s just me or your web page
    on the other hand twitter loaded acceptable for me.
    Anyways, Thanks for posting an extraordinarily brilliant article.

    Most people who actually came to this website really should have found this
    article totally useful. I personally must say
    that you actually have done fantastic work with this and also expect to discover even more great things through you.
    Just after checking out the blog post, I have
    book marked your site.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: