Apa itu kristal swarovski?

Kristal swarovski adalah kristal yang di hasilkan di Austria. Ia bukanlah dihasilkan melalui alam semulajadi tetapi hasil dari buatan manusia. Nama swarovski sendiri diambil dari Daniel Swarovski, pembuat formula kristal ini.

Mengapa kristal ini lebih mahal?

Ini kerana kualiti tersendiri yang dihasilkan daripada kristal ini. Kesempurnaan dalam “cutting” dan “polishing menjadikan kristal Swarovski lebih bernilai daripada yang lain. untuk maklumat lanjut anda boleh melawat website swarovski

amethyst-swarovski.jpg      aqua-swarovski1.jpg      crystal-copper-swarovski.jpg   

aurora-borealis-swarovski-ab.jpg   jet-swarovski-ab.jpg

About these ads

7 Komen »

  1. norhafizah berkata

    saya merupakan peminat kristal. sudah banyak koleksi yang saya ada. memang cantik dan bergaya. tak perlulah nak susah-susah beli emas yang mahal2. Baik simpan je duit tu.

  2. amet berkata

    beli emas lg mahal lg bagus.. kalau harga menurun cepat2 beli..
    emas sebagai simpanan jangka masa panjang.. emas yg saya beli dah naik 5% dan pernah naik hingga 8%. dijangka ujung tahun ni harga emas sy berharga 30% dari harga belian. sekali beli je buat simpanan jangka masa panjang

    • sharingmorecaring berkata

      info yang sangat detail :) memang emas mahal tapi kopak laa bang nk beli banyak. **macam banyak duit ko kan amet :p HAHA. btw, seriously lepas aku join biz Kristal swarovski, fuh!! memang lumayan, member aku yang jual emas pun ada oder gak. see? hidup jangan nk berprotokol sombong sangat amet oii ;p hihi. sorry, aku tk mampu beli emas, tapi hasil biz kristal aku rasa mampu beli bongkah emas dah. sekadar share. sharing is caring ;)

    • rohayati kamarudin berkata

      Cik adik jangan salah faham, beli emas bukan nak berlagak tapi untuk invesment/pelaburan. Rasionalnya 1 gram emas tahun 1996 RM37,06 kini 1gm RM 190 dan pernah naik ke RM216.Bayangkan..!.Harga emas naik antara 30-50% setahun, rujuk kitco.com. penganalisis dunia. Contoh saya sendiri beli pada harga rm 168 Mei 2011, hari ini rm 194- rm200 utk 1 gm. Kalau 50 gm..bgaimana? kalau naik 50% bayangkanlahhhh.

  3. amet berkata

    beli byk2 emas sekarang xrugi

  4. annie berkata

    memang tak rugi beli emas…
    tapi kalu hilang or dicuri…
    sapa yang rugi….
    emas bertambah mahal..
    kes penjenayah bertambah

  5. emas berkata

    You can certainly see your skills within the article
    you write. The sector hopes for even more passionate writers like
    you who are not afraid to say how they believe. All the time
    go after your heart.

RSS feed untuk komen pos ini · URI Trackback

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: